Våra rådgivare

alex_5ALEXANDER JOHANSSON

Alexander har flera års erfarenhet av sälj – både b2c och b2b, och ovanpå det en utbildning inom marknadsföring och komplex företagsförsäljning. Han har varit marknadsansvarig på företag i vitt skilda branscher och gått på Berghs School of Communication i två omgångar. Alexander är även utbildad copywriter och vet således när man ska sätta punkt. Och punkt igen. Och att man får börja en mening med och. Ungefär.

Men trots utbildningarna och erfarenheten är det ändå inte där han hämtar sin främsta kraft och kunskap ifrån. Den kommer istället från de arbetsplatserna som inte varit särskilt bra – en galen chef, en marknadsföringsstrategi knappt värt namnet och företag där de inte förstått att det är kunden som betalar deras lön. Den erfarenheten i kombination med ett stort intresse för kraften i varumärken gör att han nu vill dela med sig av sin kunskap för att skapa fler välmående företag i Sverige.

 

DU?

Vi vill skapa fler välmående och växande företag i Sverige. Vårt fokus kommer ligga på småföretag som vill anställa och växa istället för på börsnoterade företag vars främsta fokus är ägarnas avkastning.

Jobbar du just nu som marknadsansvarig, marknadschef, kreativ chef på byrå eller motsvarande och känner att: Nej, jag tror inte på det här längre – jag tänker inte gå in i väggen för att våra ägare ska tjäna fler miljoner, eller att vara på en arbetsplats där allt färre personer ska göra mer arbete. Jag hoppar av, jag gör något på riktigt istället – jag delar med mig av min kunskap till de som främst behöver den och ger dem möjlighet att bli mer välmående och för att få fler människor i arbete.

Känner du så och kan samtidigt bocka av de flesta, eller helst alla, egenskaper nedan är du välkommen att söka.

Du har mycket idéer.
Du har en positiv grundinställning.
Du är vass men ödmjuk.
Du kan snabbt sätta dig in i en bransch för att förstå affären och kunden.
Du har kunskap om varumärkesarbete, marknadsföring och sälj – antingen genom arbetslivserfarenhet eller utbildning. Helst båda.
Du trivs med frihet under ansvar.
Du gillar att jobba men vet samtidigt att det inte är ditt jobb som definierar dig som person. Och att livet levs året runt – inte under fem veckors semester.
Du värdesätter familj och vänner och vill gärna jobba 30-timmars vecka där du själv planerar din tid.

Vi bygger en organisation i hela Sverige med både rådgivare och mötesbokare – så oavsett var du bor är du välkommen att söka. Skicka din ansökan till alex@varumarkesradgivning.se så hör vi av oss.